<

Veel belangstelling voor informatiemarkt

Buitenpost, 11 november 2016

Dinsdagavond vond op de locatie Buitenpost een informatiemarkt plaats over het vervolgonderwijs. Voorlichters van onderwijsinstellingen voor mbo's, hbo's en universiteit uit Leeuwarden en Groningen waren aanwezig om informatie te geven aan examenleerlingen van vmbo, havo en vwo en hun ouders. Een grote markt die verdeelt was over de gehele zitkuil.

Leerlingen en ouders gingen gesprekken aan met diverse voorlichters en hebben zo veel nuttige informatie gekregen. De markt werd heel druk bezocht. Gelijktijdig met de markt waren er ook voorlichtingsrondes die plaatsvonden in een klaslokaal. Door een medewerker van EF werd er informatie gegeven over studeren in het buitenland, zoals highschool, maar ook bijvoorbeeld talenreizen en ontwikkelingswerk en de kosten van deze opties. Door medewerkers van de NHL werd informatie gegeven over studeren in het hbo en medewerkers van de RUG gaven voorlichting over studeren aan een universiteit. 

Vooral de verschillen met het voortgezet onderwijs werden benadrukt. Lesvormen, lestijden, bindend studieadvies, zelfstandigheid en kosten waren ook zeker voor aanwezige ouders erg interessant. Ook werd er door medewerkers en studenten van de NHL aan twee groepen examenleerlingen een workshop rondom studiekeuze gegeven. Samen in kleine groepjes nadenken over studiekeuze. Maar de voorlichting die het drukbezocht was, werd gegeven door een medewerker van DUO. Hij informeerde leerlingen en ouders in 3 overvolle rondes over zaken rondom studiefinanciering. Erg informatief want er is veel veranderd rondom studiefinanciering en leenstelsel.

We kunnen terugkijken op een erg goede avond die door rond de 300 mensen werd bezocht.