<

Van verdwalen in imposante zalen naar een kunstzinnig alternatief

Buitenpost, 24 maart 2021

Op 9 maart hebben de eindexamenleerlingen havo 5 en vwo 6 met de vakken Tekenen en Handvaardigheid in het profiel een online kijkje kunnen nemen in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Dat was een hele andere, nieuwe en uitdagende ervaring! 

Het was geen daadwerkelijk museumbezoek, waarin je de geur van kunst kunt snuiven en je de werken van dichtbij kunt bestuderen. Je kunt online niet verdwalen in de grote imponerende museumzalen, waar je even wegdroomt in de voorstelling van diverse eigenzinnige, realistische, hedendaagse, moderne en abstracte kunstwerken.

In plaats daarvan was er een inspirerende en verdiepende rondleiding die online was vormgegeven door het Van Abbemuseum.

De kunstdocent van het museum heeft diverse werken laten zien passend bij het eindexamenthema voor het vwo ‘voorbeeldig’ en voor havo ‘De verruimde blik’.

Ook op digitaal vlak bleek dit bezoek een uitdaging! De internetverbinding met het museum viel in de ochtend enige tijd uit, maar vwo 6 kan de film van het museum nog terugkijken om de opdracht van het museum verder thuis uit te werken.