<

Tweede editie van GirlsTECH was een absolute knaller

Buitenpost, 7 maart 2024

,,De tweede editie van GirlsTECH was absoluut een knaller", laat techniekdocent en initiatiefnemer Jelle Hoogterp weten. Afgelopen maandag vond het techniekfestijn voor meiden uit groep 8 plaats op het Lauwers College in Buitenpost.

Jelle Hoogterp vertelt over de middag: ,,Het was geweldig om te zien hoe bijna vijftig meiden uit groep 8 zich hebben ondergedompeld in een wereld vol techniek en technologie. Van het vliegen met drones tot het battelen met robots en zelfs het rijden op zelfgemaakte minibikes; het was één groot avontuur!"

Vervolgens maakten de meiden in een carrouselvorm, geweldige creaties; van halskettingen tot discolichten en zelfs een vliegtuigje. ,,Met zoveel enthousiasme en creativiteit was het duidelijk dat techniek voor deze meiden echt te gek is!"

Tal van collega’s en tweedejaarsleerlingen van het Lauwers College verleenden hun medewerking aan de middag. ,,Techniek is zó leuk”, aldus één van de assisterende scholieren, terwijl hij een groep meiden hielp bij het in elkaar zetten van een houtwerkje.

Over GirlsTECH

GirlsTECH is een onderdeel van het stimuleringsprogramma Sterk Techniekonderwijs in Noordoost-Friesland (STO-NOF). Dit project heeft als doel om jongeren (weer) warm te maken voor techniek en technologie. Een evenement als GirlsTECH dient een bijdrage te leveren aan het enthousiasmeren van de jeugd. ,,En dat lukt!", meent Jelle Hoogterp.