<

Tryater speelt Skûmbek in Campus Kollum

Kollum, 6 december 2019

In de voorstelling Skûmbek van Tryater worden de leerlingen van klassen 1 en 2 van het Lauwers College welkom geheten op de set van een sitcom. Het publiek ziet de liveopnames, maar ook de momenten tussendoor waarin acteurs hun vlog maken en praten over de scenes en de rol, die ze spelen. Als publiek wordt je steeds op het verkeerde been gezet. Hoort dit bij het toneelstuk of is dit even een pauze voor de acteurs?
Al 9 jaar spelen de acteurs dezelfde rollen in de sitcom. Maar dat begint te vervelen. Eén voor één breken ze uit hun rol en willen ze hun personage en zichzelf ontwikkelen. Dit leidt tot hele vreemde en grappige gebeurtenissen.
De jongerenvoorstelling Skûmbek gaat over welke rollen je in het leven speelt. Ben je overal hetzelfde? Blijf je mee gaan in wat anderen van je verwachten of ga je op zoek naar jezelf? Durf je te veranderen?
De leerlingen waren over het algemeen heel enthousiast over het stuk. Het lukte goed het thema voor de leerlingen over het voetlicht te brengen en er werd veel gelachen om de vreemde situaties waar de spelers in belanden.
Mooi hoe het Lauwers College de mogelijkheden van de Campus kon benutten en dit verfrissende theater aan hun leerlingen kon presenteren. Hopelijk kunnen we nog heel veel voorstellingen laten zien op onze Campus!