<

Trots op de PWS-avond havo 5 en vwo 6

Buitenpost, 16 april 2020

Donderdagavond 5 maart jl. presenteerden examenleerlingen van havo 5 en vwo 6 vol trots hun profielwerkstukken aan de vele belangstellenden. Ouders, familieleden, vrienden, oud-leerlingen en tevens de leerlingen van havo 4 en vwo 5 woonden de avond in Buitenpost bij. Het was een zeer geslaagde en goedbezochte avond.

Voor de leerlingen havo 4 en vwo 5 is dit het de eerste stap in het maken van hun profielwerkstuk voor volgend schooljaar. Voor de examenkandidaten is de presentatie de afronding van een proces dat bijna een jaar in beslag neemt.

Nadat de PWS-coördinatoren de centrale opening hadden gedaan, konden de presentaties van de leerlingen bekeken en beluisterd worden, die verspreid waren door het schoolgebouw. De leerlingen lieten een breed scala aan onderzochte onderwerpen zien.

Tijdens het proces van het onderzoek zijn de leerlingen begeleid door vele vakdocenten. Vanuit alle drie de opleidingen  (mavo, havo en vwo) is ook dit jaarweer een groot aantal profielwerkstukken ingestuurd voor allerlei profielwerkstukwedstrijden. Competities/instanties waarvoor werkstukken zijn ingestuurd zijn, zijn: de Leeuwarder Courant, Rijksuniversiteit Groningen, de KNAW en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Leerlingen konden ook zelf hun profielwerkstuk aanmelden voor PWS-wedstrijden.

Via de website en de Facebooksite van de school zult u hiervan op de hoogte gehouden worden. 

Het profielwerkstuk is voor alle examenkandidaten (ook voor leerlingen van mavo 4) een verplicht onderdeel opgesteld vanuit het ministerie voor onderwijs, cultuur en wetenschap.