<

Thema ‘duurzaamheid’ tijdens de GeoWeek

Buitenpost, 12 oktober 2021

Voor de 15e keer organiseerde het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) de GeoWeek. Van 4 t/m 8 oktober 2021 doken duizenden leerlingen in de wereld van de geografie!

De klassen 2 havo en VWO zouden op expeditie naar een productielocatie van Vitens in Noardburgum om te ontdekken waar ons kraanwater vandaan komt. Vanwege de restricties bij Vitens in verband met het coronavirus konden we helaas niet naar de locatie, maar gelukkig was meneer Van Harten, werkzaam bij Vitens, bereid om ons tijdens een gastles hier meer over te vertellen.

Tijdens de aardrijkskundelessen wordt er momenteel aandacht besteed aan duurzaamheid. Hoe gaat het met ons klimaat, welke gevolgen heeft klimaatverandering en hoe gaat Nederland hiermee om. Meneer Van Harten speelde hier mooi op in. Ook het bedrijf Vitens probeert op een duurzame manier ons drinkwater te winnen.

Door middel van een PowerPoint en filmpjes zagen we waar het waterwingebied van Vitens ligt, hoe zij het water zuivert en hoe het uiteindelijk uit onze kraan stroomt. Ook werd ons duidelijk wat voor gevolgen het heeft wanneer we teveel water verbruiken, wat het kost wanneer we langer douchen en op welke manier Vitens bezig is om een duurzamer bedrijf te worden.