<

Tehatex excursie naar Amsterdam

Buitenpost, 15 juni 2022

Ein-de-lijk mochten dan ook de voorexamenklassen Havo 4 en VWO 4 en 5 met Tehatex in hun pakket mee op excursie naar Amsterdam.
Dinsdag 31 mei stond de bus voor en de leerlingen konden niet wachten om naar binnen te gaan.
De reis ging voorspoedig en mede doordat we de leukste leerlingen mee hadden werd het een fantastische dag! In het Rijksmuseum gingen we natekenen op zaal en de klodders verf van Rembrandt bestuderen. Leerlingen hadden te weinig tijd en vroegen of ze écht niet langer konden blijven. Nadat wij een heerlijke lunch op het museumplein hebben genuttigd, troffen we alle leerlingen weer keurig op de afgesproken plek.
In het Van Gogh museum kregen we een rondleiding van museumdocenten over het leven van Van Gogh. Het eindexamenthema van komend jaar is 'Kunst en leven', dus dit sluit prachtig aan.
De museumdocent vroeg mij op een gegeven moment of de leerlingen heel moe of misschien verlegen waren, want ze waren zo rustig, dat was ze niet gewend!
Na de indrukwekkende beelden en informatie over het turbulente leven van Vincent moesten we uiteindelijk weer rennen om op tijd te zijn voor de bus terug.

Kortom het was een geslaagde dag, bijna een beetje saai
Volgende week graag weer!

Groeten Annemarie en Agnes