<

Culturele taalkr8!dag

Kollum, 24 november 2015

Taal is overal. Ga maar na waar onze jongeren allemaal met taal te maken krijgen:
in tijdschriften, het theorie-examen voor het rijbewijs, songteksten, formulieren, de kranten studieboeken. Om zich te ontplooien, hebben jongeren taal hard nodig.
Maar hoe brengen we het belang van taal bij onze leerlingen onder de aandacht?
En hoe zorgen we ervoor dat ze plezier gaan beleven aan taal?

Op 8 december is er een culturele  taalkr8!dag op het Lauwers College Kollum!

Taalkr8!*  is een dag vol taal, taalbeleving en taaltrots, gecombineerd met een dag vol cultuur.  De hele dag worden er voor alle leerlingen allerlei workshops georganiseerd, die laten zien wat je zoal kunt met taal en hoe belangrijk cultuur is.

Veel van de workshops worden gegeven door eigen docenten, maar er worden ook workshops gegeven door externen, zoals Cedin en RIMA educatie, wat de dag extra leuk maakt. Voorbeelden van workshops die gegeven worden zijn: Japans, fotografie, sjonge & rappe, eerst lezen dan eten, ferhalen skriuwe mei Jelle Bangma en graffiti. De dag wordt afgerond door samen te kijken hoeveel  culturele ‘Taalkr8!’ er deze dag wel niet is gevonden.

Met Taalkr8! willen we onze leerlingen in laten zien dat taal niet alleen belangrijk is voor hun toekomst, maar dat taal ook erg leuk is en dat je het overal voor nodig hebt.

* Taalkr8! is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven waarvan H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de voorzitter is. Met Taalkr8! wil Stichting Lezen & Schrijven een bijdrage leveren aan het voorkomen en verminderen van taalachterstanden bij jongeren.