<

Stap op de rode loper klas 3 locatie Kollum

Kollum, 2 november 2016

Maandag 31 oktober zijn alle leerlingen van klas 3 van de locatie Kollum naar Groningen geweest om deel te nemen aan het grote leesevent Stap op de Rode Loper. Het event in het teken van lezen en letteren is exclusief toegankelijk voor vmbo´ers uit de bovenbouw en hun docenten. Zij zijn de ‘vip´s van de dag´.

Bekende acteurs, schrijvers, dichters en theatermakers vertellen over hun werk en er is volop ruimte om ze het hemd van het lijf te vragen. Er zijn workshops striptekenen, rap, poëzie en optredens van verhalenvertellers. In filmprogramma´s staan boekverfilmingen centraal en er zijn ontmoetingen met acteurs en schrijvers van verfilmde boeken. En natuurlijk is er ook aandacht voor wat er in de culturele instellingen zelf te doen is.

 Het was een druk en gevarieerd programma wat de leerlingen aangeboden kregen, zoals een poëzieworkshop van Kasper Peters, kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp, stand-upcomedian en kinderboekenschrijven Wijnand Stomp, kinderboeken schrijfster Daniëlle Bakhuis, striptekenen met Yakeem, kinderboekenschrijfster Maren Stoffels en een heuse workshop rappen.

 Het was toch echt een speciale dag die sommige leerlingen nog lang zullen herinneren.

 Ieder mens verdient het om deel te kunnen nemen aan de samenleving en dat kan niet zonder lezen en schrijven. Het is fantastisch als dit op het vmbo wordt gestimuleerd op een manier die aansluit op de wereld van de leerlingen – het gaat tenslotte om hun zelfvertrouwen, vaardigheden en talenten."

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden over "Stap op de Rode Loper!