<

Stap op de Rode Loper

Kollum, 18 januari 2016

Maandag 11 januari hebben onze derde klassers meegedaan aan het project “Stap op de Rode Loper” in Groningen. De leerlingen van klas 3A, 3B en 3C kregen workshops en colleges van schrijvers, acteurs en regisseurs in prachtige locaties in het centrum van de stad. In de stadsbibliotheek, het Nederlands Stripmuseum en de bioscoop Forum Images om in contact te komen met boeken, films en theater.

Met de bus vertrokken de leerlingen vanaf school om op de Grote Markt of het Hereplein in Groningen weer uit te stappen, waarna de leerlingen verhalen hoorden van uiteenlopende mensen vanuit de wereld van het lezen, schrijven en het maken van een film.

De verhalen die verteld werden liepen uiteen van de spannende wereld achter het schrijven van een boek tot een toneelstuk van Shakespeare. Van een ontmoeting met een acteur van de film Pizza Maffia tot een les in dichten.

Aan het einde van de dag waren de leerlingen een aantal verhalen en minstens één ervaring rijker. De dames waren namelijk erg gecharmeerd van de acteur van Pizza Maffia…

Voor meer informatie over het project: http://www.stapopderodeloper.nl/