<

Sportdagen klas 1, 2 en 3

Buitenpost, 7 december 2021

Na een jaar van geen sportdagen mochten we dan eindelijk weer los dit jaar… Het voelde zelfs een beetje gek, maar het was wederom een groot genoegen!!

Op donderdag 11 november konden we de korfbalsportdag voor klas 1 organiseren. Deze werd gefloten door leerlingen van H4 BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) die daarmee hun PTA-onderdeel scheidsrechteren hebben afgerond. Op 18 november was het de beurt aan onze tweede klassen. Zij hebben in toernooivorm het spel tjoekbal gespeeld (een simpele variant van het officiële handbal). Dit toernooi werd gefloten door onze leerlingen van H5 BSM. Tot slot speelden de leerlingen van havo 3 op 25 november hun basketbaltoernooi.

Bij alle drie sportdagen werd er eerst gespeeld in een poulefase, waarbij de groepen verdeeld werden over zes poules in de sporthal de Houtmoune en in onze twee eigen gymzalen. Aansluitend zorgden kwartfinales, halve finales en een afsluitende finale voor een winnaar van de dag.

We kunnen terugkijken op drie mooie dagen, waarin sportief gestreden werd om de eer en een lekkere traktatie. Al met al prachtige dagen die we echt gemist hebben de afgelopen tijd.  Hopelijk mogen we deze dagen binnenkort een vervolg geven met ons kerstvolleybaltoernooi (bovenbouw) en het floorball toernooi voor klas 4.

Deze drie topdagen pakken ze ons in ieder geval niet meer af!

Vaksectie L.O. Lauwers College Buitenpost