<

Spiksplinternieuw technologielokaal geopend in Buitenpost

Buitenpost, 3 juli 2024

Jelle Boerema naast het zojuist onthulde logo: Technologie Studio

Op dinsdag 2 juli was het feest op het Lauwers College te Buitenpost; de school opende namelijk de deuren van het spiksplinternieuwe technologielokaal. De opening was in handen van Jelle Boerema, wethouder Onderwijs van Achtkarspelen. Met één druk op de rode knop verscheen de naam van dit lokaal op de muur.

Voorbereid op de toekomst

In dit lokaal kunnen in eerste instantie alle mavoleerlingen en de eerstejaars havo- en vwo-leerlingen techniek gebruikmaken van de nieuwste technieken. Denk hierbij aan lasersnijden, een 3D-printer, Drones, VR en nog veel meer. Hiermee bereidt de school haar leerlingen voor op de toekomst. En dat is hard nodig meent Jelle Boerema: ,,We hebben meer techniekmensen nodig. Mooi om te zien hoe het Lauwers College aansluiting zoekt tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, en dat ze hier met dit technologielokaal op inspeelt. Dit lokaal laat hen de mogelijkheden van techniek ontdekken.” Later gaan alle leerlingen gebruikmaken van dit innovatieve lokaal.

Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

De realisatie van dit technologielokaal is in een stroomversnelling gekomen door de komst van de praktijkgerichte programma’s Technologie & Toepassing en Economie & Ondernemen binnen de mavo, welke volgend schooljaar van start gaan. Voor het praktijkgerichte programma Technologie & Toepassing is dit lokaal voor een groot deel gerealiseerd door de STO-gelden vanuit Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland. Kijk voor meer informatie op www.sterktechniekonderwijs-nof.nl