<

Spetterend OMT bovenbouw muziek

Buitenpost, 22 maart 2018

De bovenbouwleerlingen met muziek in hun vakkenpakket hebben zich woensdagavond 21 maart fantastisch geprofileerd tijdens het Openbaar Musiceer Tentamen 2018. Het publiek, dat uit familie, vrienden, leraren en teamleiders bestond, kreeg een lang, maar zeer gevarieerd programma voorgeschoteld.

De avond werd geopend met een koorarrangement van "Walking The Wire" van Imagine Dragons. In de drie uren die daarop volgden werd het publiek meegenomen op een muzikale wereldreis. Japanse zang, Amerikaanse (trash-)metal, Spaanse flamenco, Italiaanse filmmuziek, Franse (Bretonse) pianomuziek, Weense klassieke muziek en popmuziek uit ons eigen land passeerden in een vlot tempo de revue. Alles werd onder bezielende leiding van presentatoren Minke Nicolai en Sigrid Willemsen aan elkaar gepraat.

Hoogtepunten van de avond vormden de (trash-)metal act "She-wolf, Rude Awakening" van Megadeth gespeeld door Ian Postma en band; de zelf tot popsong gearrangeerde dance act "Titanium" van Sia gespeeld door Frida van der Land en de compositie voor twee piano's "I giorni" van Ludovico Einaudi gespeeld door Nynke van der Wal en Xiaoying Chen. Ondanks dat de piano's ver uit elkaar stonden op het podium wisten beide dames de twee piano's als één te laten klinken.

De avond werd afgesloten met de voor koor bewerkte popklassieker "Stand By Me" van Ben E. King uit 1961. Vervolgens werden muziekdocenten Nynke van der Heide, Gerrit Adema en Cornelis van Slageren, techneuten Sander Klaveringa en Erwin Ritter, en toezichthouder Petra Nicolai bedankt voor hun inzet en werd een spetterende avond afgesloten.