<

Skelterrace, wederom veel enthousiasme

Buitenpost, 16 april 2020

Het Lauwers College kijkt met een prima gevoel terug op de Skelterrace van 4 maart j.l.

In de WTC-hallen te Leeuwarden gingen de leerlingen van het Lauwers college de strijd aan met vmbo-leerlingen van een dertigtal andere Friese scholen. Het Lauwers College deed weer mee met de eersteklassers mavo. "Er waren scholen die vierdeklassers in de strijd hadden. Hier viel niet tegenop te racen, maar we hebben wel een topdag gehad,” aldus begeleider en techniek docent Jelle Hoogterp.

De Skelterrace is een jaarlijkse happening om techniek bij jongeren onder de aandacht te brengen. De organisatie is in handen van ROC Friese Poort. De deelnemende scholen worden gekoppeld aan technische bedrijven, die ook als sponsor optreden.

Vanaf december waren de leerlingen van het Lauwers College in de weer om hun mammoetskelter om te bouwen van een relatief eenvoudige trapwagen tot Renault formule 1 wagen. "Daarin zijn ze zeer goed geslaagd”, glimlacht Hoogterp. Ook werd het voertuig leuk gepimpt.

Bij de skelterrace zelf gaat het niet alleen om het neerzetten van de snelste tijd, maar het ontwerp/de originaliteit wordt ook meegenomen in de beoordeling.

De Skelterrace is niet alleen een leuke bezigheid voor de leerlingen, maar levert volgens Hoogterp ook een positieve bijdrage aan hun ontwikkeling. Volgend jaar zetten we in op drie skelters/teams. Wat een enthousiasme.

Techniek heeft de toekomst.