<

Skelterrace

Kollum, 30 mei 2017

Het team van Lauwers College Kollum is op woensdag 24 mei op het Raadhuisplein zevende geworden op de skelterrace voor vmbo-scholieren uit Fryslân. Aan de meet verschenen de amateurversies van Max Verstappen, met trappers in plaats van brullende motoren.

De deelnemers moesten op hun gepimpte skelters verschillende opdrachten uitvoeren. Onze leerlingen, Racing Team Broez’n, hadden veel tijd besteed aan het bouwen van de prachtige skelter.

Aan de race deden nog zes andere middelbare scholen mee uit Drachten, Burgum, Heerenveen, Kollum, en Gorredijk. Het draaide op de dag van de race niet alleen om snelheid. De leerlingen kregen ook punten voor het uiterlijk van hun trapwagen, en werden getest op het achteruit inparkeren en hun technische vaardigheden.

De Skelterrace is een initiatief van TechNet Drachten, het Innovatiecluster Drachten en ROC Friese Poort. Ieder team is door een technisch bedrijf gesponsord. De scholen en bedrijven willen de jongeren op spelende wijze enthousiast maken voor de techniek. Wethouder Jos van der Horst van de gemeente Smallingerland reikte de prijzen uit.