<

Sfeervolle Open Dag Lauwers College Buitenpost

Buitenpost, 17 januari 2019

Zelf gel maken, vuur in je handen laten ontstaan, wiskundige figuren maken van snoepjes of je eigen naambordje verven. Zomaar een kleine greep uit de vele activiteiten die de basisschoolleerlingen uit groep acht op de Open Dag van het Lauwers College in Buitenpost konden doen.

Gevarieerd programma
Met ruim duizend belangstellenden werd woensdag de jaarlijkse Open Dag uitstekend bezocht. Na een korte rondleiding door de school konden de geïnteresseerde leerlingen met hun ouders genieten van een zeer gevarieerd programma, waarbij alle vakken zich van hun beste kant lieten zien. Mede door de muzikale bijdragen van leerlingen van de school was er de gehele middag en avond sprake van een gezellige en ontspannen sfeer.

Zelf dingen doen
De kinderen van de regionale basisscholen konden kennismaken met alle schoolvakken, waarbij de nadruk werd gelegd om zelf dingen uit te proberen of te maken. Zo kwam het vak Nederlands voor de dag met een leuke prijsvraag over spreekwoorden, werd er bij Scheikunde op een veilige manier vuurwerk ontstoken en werd bij Latijn en Grieks een stokbroodje met Taziki geserveerd. Voor diegenen die niet van de Griekse keuken hielden waren er Hollandse poffertjes en minipizza’s. Al met al kwam het Lauwers College in Buitenpost uitstekend voor de dag.