<

Schoolfinals Olympic Moves – Amsterdam.

Buitenpost, 15 juni 2016

Vrijdag 10 junij.l.  vertrok vanaf de locatie Lauwers College Buitenpost een bus met twee korfbalteams, een streetdanceteam en een groep veldloopsters.

Deze teams hadden  zich geselecteerd in de voorafgaande weken via de regiorondes voor de grote finale van Olympic Moves in Amsterdam. Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie voor het voortgezet onderwijs van Nederland. Via selectieprocedures op scholen en in vijfenzeventig regionale finales komen jaarlijks leerlingen van ruim driehonderd scholen naar de finales.  Dit is meer dan de helft van het aantal middelbare scholen in Nederland!Na een spectaculaire  opening in het Olympisch stadion, waarbij turner Epke Zonderland het vuur ontstak, gingen alle sporters uiteen naar vijftien verschillende locaties in en om Amsterdam.

De hardloopsters gingen van start in het Amsterdamse bos. Dit was een zeer pittige loop van 2.7 kilometer. Het parcours was onregelmatig  met flinke stijgingen en dalingen. Ondanks dat de loopsters van het Lauwers College buiten de prijzen vielen werden alle persoonlijke records verbeterd!

De streetdancegroep (meisjes klas 1 en 2) zette een zeer goede dans neer. Er was in de laatste weken hard getraind op synchronie en afwerking. In het grote deelnemersveld van dertig teams viel deze groep helaas niet in de prijzen maar kon terecht zijn op haar prestatie.

Voor het korfballen had het Lauwers College zich met twee teams gekwalificeerd, team klas 3 en 4 en het schoolteam. Beide teams moesten drie wedstrijden spelen. Het schoolteam won één wedstrijd en verloor er twee. Hierdoor hield het voor dit team op. Het team van klas 3 en 4 won alle wedstrijden! Vervolgens werd er gestreden in de halve finale en ook deze werd gewonnen. De finale werd gespeeld tegen het Zernike College uit Groningen. Deze tegenstander bleek een maatje te groot. Vol trots mocht dit team de tweede prijs in ontvangst nemen. Een geweldige prestatie!

In april werd het trampolineteam van de locatie Buitenpost al kampioen van Nederland in de Olympic Moves competitie. Vanaf volgend jaar zullen ook de finales van het trampolinespringen op de schoolfinalsdag in Amsterdam gaan plaatsvinden.

Een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

Olympic Moves is een initiatief van KVLO (bond voor L.O. docenten), NOC*NSF, Zilveren Kruis en Coca Cola en is in 2003 gestart.