<

Regiofinale zaalvoetbal Winsum

Buitenpost, 27 maart 2023

Na een lange periode van geen Olympic Moves mochten we dit jaar weer los. Zo ook met het onderdeel zaalvoetbal. Na de winst in het onderling toernooi in Surhuisterveen mochten de dames van klas 1/2 meisjes en 3/4 meisjes aantreden in de regio finale in Winsum (Groningen). 

In de ochtend streden onze meiden tegen Terra Winsum, Terra Oldekerk en Piter Jelles Impulse Leeuwarden om een ticket voor de halve finale in Leek.
Bij de meiden ging dit zeer vlot en soepel richting de finale. Ondanks een 1-0 achterstand wisten we deze finale ook makkelijk te winnen met duidelijke cijfers 6 - 1!
Super gedaan en met maar 1 doelpunt zeer terecht als eerste geëindigd!
Hulde voor Lisanne Galema, Hester Adema, Mirthe Jagersma, Frederika Elzinga, Mirte Storm, Fenna Irene Stiksma en Lieke van der Veen!

In de middag mochten onze meiden van klas 3/4 aantreden tegen Terra Winsum, Preadinius College en Gomarus College.
In de poule werden we op ruime afstand 2e achter het Preadinius College uit Groningen. In de poule verloren we met 4-0 en 2-0 van dit team dus het beloofde een hele kluif te worden voor de finale.
Maar met vereende krachten wisten we via een 0-0 de penalty's te bereiken. Hierin waren we foutloos (scores Mirte en Ylaine) en hield Lianne haar goal schoon.
Zeer onverwacht maar zeker zeer welkom hebben zij zich ook geplaatst voor de halve finale in Leek.
Hulde voor Ninthe-Marle Bouma, Danielle Weidenaar, Ylaine de Vries, Jieldou de Vries, Marit Banga, Mirte Henstra en Lianne Landheer. 

Een zeer tevreden coach kijkt terug op een zeer geslaagde dag en kijkt nu al uit naar de halve finale in Leek!

Anne Gosse Damstra