<

Excursie Praag

Buitenpost, 10 juli 2017

Naar Praag

Op dinsdag 6 juni vertrokken we met een bus met 28 leerlingen vol goede moed naar Praag. Mevrouw Posthuma had tijdens de lessen gezegd dat de reis van bijna 10/12 uur snel voorbij zou gaan. Maar in mijn geval was dit niet zo en de reis voelde dan ook aan als 10/12 dagen.
Eenmaal in Praag aangekomen fleurden we allemaal weer helemaal op, want het hotel zag er goed uit. Na de eerste nacht in het hotel moesten we ons om 07:30 uur melden bij het ontbijt, redelijk vroeg voor alle pubers die mee waren. Geheel volgens mijn verwachtingen druppelden er tot 08:00 leerlingen binnen die daarna gingen ontbijten. Op de eerste dag maakten we kennis met onze gids van die week: Janna, het was een leuke gids met een gevoel voor vooral haar eigen humor. Een korte samenvatting van de dagen dat we in Praag waren: we hebben veel bezienswaardigheden bezocht en een redelijk aantal uren vrije tijd gehad. De buschauffeur was een topkerel en het hotel was goed! Het was een week met mooi weer en daardoor ook veel ruimte om met de hele groep op terrasjes te zitten.
Op de heenreis merkte je veel groepjes in de bus, maar na zo'n midweek merk je toch dat iedereen wel een gevoel van sociale cohesie krijgt. Op de terugreis zag je echt dat er één groep in de bus zat, waar de leraren gezellig verspreid tussen zaten nog nagenietend van de reis. Kortom, Praag is zeker een keeper op de lijst van excursies!

Door: Sybren Ellens H4A