<

Openbaar Muziek Tentamen 21 maart 2019

Buitenpost, 27 maart 2019

Op 21 maart 2019 vond weer het jaarlijkse Openbaar Muziek Tentamen plaats op het Lauwers College. Dit SE-onderdeel werd georganiseerd door leerlingen van Havo 4 en 5 en Vwo 4, 5 en 6. De leerlingen organiseren dit optreden helemaal zelf, van de muzikale optredens en de presentatie tot het opbouwen en opruimen en de catering. Dit allemaal onder begeleiding van muziekdocenten Gerrit Adema en Nynke van der Heide en met versterking van dhr. Klaveringa en dhr. Ritter. Het was een avond vol muziek en entertainment.

Het koor opende de avond met een prachtige uitvoering van The Greatest Show uit de film de Greatest Showman. Daarna volgde een prachtige muzikale avond met een zeer gevarieerd programma van rocknummers met prachtige gitaarsolo’s zoals This I love en Hotel California tot klassieke muziek zoals Viola Concert C in Minor deel I van Bach (met een solo-violiste, begeleid door een heus strijkkwartet) en Miniature No 5, gespeeld op koperen blaasinstrumenten.

Na de pauze opende het koor de 2e helft met het prachtige Belle Qui Tiens Ma vie dat begeleid werd door een strijkkwartet. Maar natuurlijk werden er ook een aantal bekende popnummers ten gehore gebracht door de leerlingen. Zo waren onder andere het zeer populaire Shallow, Beneath your beautiful en Sweet but psycho op de drums te horen maar ook prachtige covers van een aantal akoestische nummers waaronder Broken Lullabies, House of Gold en het prachtige Nederlandstalige nummer “Ik heb een man gekend”. Ook kwamen meerdere nummers uit de film The Greatest Showman voorbij, waaronder Million Dreams en Rewrite the stars. Een aantal leerlingen waren heel creatief geweest met medleys. Zo was er een meerstemmige ABBA-medley, een medley met maar liefst 45 nummers met dezelfde vier akkoorden. Het was een prachtige avond met veel mooie muziek, uitgevoerd door zeer talentvolle leerlingen.

Het koor eindigde de avond met een prachtige meerstemmige uitvoering van het bekende Country Roads waarbij het publiek vrolijk meeklapte en meezong. Het was een zeer geslaagde avond!

Geschreven door Roelina Smedema (oud-leerling)