<

Openbaar Muziek Tentamen

Buitenpost, 21 maart 2022

Donderdagavond 17 maart was de zitkuil van het Lauwers College weer gevuld met muziek. Leerlingen uit de klassen 4, 5 en 6 met muziek in hun examenpakket mochten eindelijk weer een liveoptreden verzorgen. Een zeer goed gevulde zaal kon genieten van de meest uiteenlopende muziekstijlen en diverse instrumentencombinaties. Onder andere koperblazers, pianisten, rockbands, gitaristen en vocalisten zetten hun beste beentje voor. Dit resulteerde in een prachtig concert met diverse hoogtepunten, zoals: ‘Sonate nr. 104’ van Franz Liszt op piano, ‘Seven Nation Army’ met veel gitaargeweld, het welbekende gitaarconcert ‘Concerto d’Aranjuez’, vertolkt op trompet, ‘No Mercy’, waarbij naast de muziek de outfit opviel, ‘Thunderstruck’ van AC/DC en het gevoelige ‘Dat heb jij gedaan’ van MEAU.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van het nummer ‘Pompeii’ van Bastille. Niet alleen op het podium hebben de leerlingen van zich laten horen, maar ook achter de schermen is er veel werk verzet. Zo hebben de leerlingen in diverse werkgroepen zorg gedragen voor de PR, de techniek, de catering, het programma en de presentatie. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De leerlingen werden door het publiek beloond met een daverend applaus en er volgt nog een beoordeling van hun muziekdocenten.

Aan het einde van de avond werden de heer Klaveringa (techniek), mevrouw Nicolai (keuken) en de muziekdocenten meneer Adema, meneer Oostra en mevrouw Van der Heide bedankt voor hun inzet. Na deze zeer geslaagde avond hebben de leerlingen laten weten zich nu al te verheugen op hun volgende optreden.