<

Open dag druk bezocht

Buitenpost, 5 februari 2016

Voor 350 bezoekers was de Open Dag van het Lauwers College een mooie gelegenheid om sfeer te proeven. Op 3 februari lieten alle bezoekers zich, begeleid door leerlingen van het Lauwers, voorlichten door vakdocenten,  teamleiders, remedial teachers, de zorgcoördinator, maar vooral ook door de leerlingen.

Na binnenkomst ontvingen alle jonge bezoekers een goody bag met een aantal leuke attenties en een enquête. Daarna heette de heer Holwerda ze welkom evenals een aantal docenten en leerlingen en de brugklascoördinator, mevrouw Dotinga.
Al snel konden de leerlingen in spe een naambutton laten maken. Toegezongen door de Lauwersband, gingen de bezoekers van start met de begeleide toer. Uiteraard kon iedereen bij alle vakkenpresentaties kennismaken met specifieke facetten van dat vak. Bij handvaardigheid en tekenen stonden en lagen de werkstukken van leerlingen, scheikunde ging kokkerellen en flamberen, bij Nederlands waren taalspelletjes te doen en bij techniek troffen bezoekers spannende proefopstellingen en apparaten aan. Binnen de vaksecties werkten docenten intensief samen om een zo compleet mogelijk beeld te schetsen.
Ook de schoolkrant, de ouderraad en de activiteitencommissie waren vertegenwoordigd, evenals de afgezant van de talentstroom, waarin leerlingen verbreding of verdieping van leerstof krijgen aangeboden.
Na een kopje koffie of limonade met een koek, konden de bezoekertjes vlak voor het naar huis gaan een stoere powerbank in ontvangst nemen