<

Sfeervolle Open Dag Lauwers College Buitenpost

Buitenpost, 22 januari 2020

Zoenen in volume laten toenemen door de luchtdruk weg te nemen, spreekwoorden vinden op een poster, letters drukken, verven, plakken, en niet te vergeten klimmen in de spiksplinternieuwe klimwand in onze gymzaal, zomaar een aantal van de vele activiteiten die basisschoolleerlingen tijdens de Open Dag van afgelopen woensdag 15 januari konden doen. 

Enthousiaste reacties
Met circa 340 aspirant leerlingen met hun ouders/verzorgers was de Open Dag 18% drukker bezocht dan vorig jaar. Na een korte rondleiding door de school konden de geïnteresseerde leerlingen met hun ouders/verzorgers genieten van een zeer gevarieerd programma, waarbij alle vakken zich van hun beste kant lieten zien. De muziek van de schoolband zorgde voor een goede sfeer in de zitkuil. Menigeen ging daar dan ook rustig zitten om met een drankje te ontspannen. Het was gezellig druk in de school, de bezoekers informeerden zich in de diverse lokalen en er zijn veel positieve geluiden gehoord. ‘Ik heb hier een heel goed gevoel bij,’ is een veel gehoord signaal. Het onderwijsconcept OPM@@T spreekt erg aan en ook het voornemen volgend jaar met een device te gaan werken kan rekenen op support van de ouders/verzorgers.

Zelf dingen doen
De kinderen van de regionale basisscholen konden kennismaken met alle schoolvakken, waarbij de nadruk werd gelegd om zelf dingen uit te proberen of te maken. De in onze school 3D-geprinte sleutelhangers mochten meegenomen worden. Ook waren er frietjes en andere snackjes te krijgen voor de lekkere trek. Aan het eind van hun bezoek kregen de bezoekende kinderen een mooi cadeautje, namelijk een set draadloze oortjes, die veel blije gezichten opleverde.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Open Dag.