<

Olympic Moves Streetdance – Hard work pays off!

Buitenpost, 18 april 2016

Na weken/maanden voorbereiden was op 14 april dé dag waarop het allemaal ging gebeuren. De regiofinale voor eventuele plaatsing voor de finale in Amsterdam. De dames: Marion, Demi, Lotte, Ilse, Famke, Ewa en Esther (beter bekend als Total Shocked) stapten om 7.45 uur in de auto richting Assen, samen met een 9-tal veldlopers.

Met een beetje spanning (hoe goed zijn we?) maar vooral met heel veel zin is door de dames uitgekeken naar deze dag. Een dag die sowieso een beleving is door de zeker 1500 leerlingen die de vlag van hun verdedigen in de verschillende sporten.

Total Shocked was ingeschreven in de categorie klas 1, 2 en 3 waarin zich nog 8 andere teams bevonden. Van de 9 teams in totaal konden er 4 een ticket bemachtigen voor de Finals op 10 juni. Na een grondige make-over die zeker een 45 minuten duurde (kleding, make-up) werd begonnen aan de wedstrijd. Onze dames mochten als eerst hun dans/show laten zien. Ik kan u vertellen: het ging geweldig! Commentaar van de jury: wat een fantastische show hebben jullie laten zien. Kleine tips gingen uit naar de synchronie in zowel beweging als kleding. Tevreden namen de dames weer plaats op de tribune om ook de andere crews te bewonderen. Competitie is er wel, maar het respect voor elkaars show en optreden is nog vele malen groter! Fantastisch om deze sportbeleving en cultuur mee te maken.

Nadat alle teams hun show hadden laten zien was er spanning. Wie zijn er door naar de finale? De uitslag volgde. Op de 4e plaats, geen Lauwers College. ‘We zijn niet door klonk het teleurgesteld uit enkele monden’. Op de 3e plaats: CSG Lauwers College, Total Shocked. Uitzinnig gejuich maakte ons allen meester! Door naar de finale, wat een fantastische prestatie die groots werd gevierd. De dames vlogen elkaar in de armen. Na weken hard werken/trainen hun doel bereikt! Geweldig, Marion, Demi, Lotte, Ilse, Famke, Ewa en Esther wees trots op jezelf! En leerlingen van het Lauwers College wees trots op deze dames.  

Op 10 juni reizen we af naar Amsterdam voor de finale. Dit met eveneens 2 teams van het korfbal, en misschien volgt er ook nog een veldloop team. De dames gaan er alles aan doen om nog beter voor de dag te komen. Let’s do it, hard work pays off!