<

Olympic Moves regiofinale zaalvoetbal in Buitenpost

Buitenpost, 19 april 2018

Op donderdag 29 maart was het dan eindelijk zover. Na meer dan 10 jaar deelgenomen te hebben aan Olympic Moves onderdelen heeft het Lauwers College voor het eerst zelf een regiofinale georganiseerd voor het onderdeel zaalvoetbal.

In de ochtend speelden zeven scholen mee in de categorie ‘jongens klas 3/4'. In poule A speelden het Gomarus College, Terra Oldekerk, CSG Augustinus en het Lauwers College uit Buitenpost. In poule B werd er gespeeld door de teams van het Willem Lodewijk Gymnasium, Dr. Aletta Jacobs College en het Maartenscollege.

Na de poule fase kwam als winnaar uit poule A het Lauwers College na een mooie en terechte 3-0 overwinning in de halve finale tegen het Gomarus College. In poule B was duidelijk het Willem Lodewijk Gymnasium het sterkste team met drie overwinningen en één gelijkspel. Na een vlotte 1-0 voor het Lauwers College in de finale moest het Willem Lodewijk Gymnasium wel meer risico nemen, wat prachtig werd afgestraft door het thuisspelende team door twee snelle counters. Hierdoor werd de eindstand uiteindelijk 3-0 voor het Lauwers College. Dit zorgde ervoor dat het Lauwers College Buitenpost zich als winnaar heeft geplaats voor de halve finale van het zaalvoetbaltoernooi in Leek op 20 april.

In de middag speelden de meisjes klas 3/4 van het Dollard College, CSG Augustinus, Gomarus College, Dr. Aletta Jacobs College en het Lauwers College uit Buitenpost tegen elkaar voor ook een plekje in de halve finale op 20 april in Leek.

Hierbij leek het er lang op dat het Gomarus College er met de titel vandoor zou gaan. Echter, door een zeer goede en terechte winstpartij van het Dollard College tegen het Gomarus College ging deze titel toch nog verrassend maar zeker niet onterecht naar het Dollard College uit Winschoten.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde vuurdoop voor ons als vaksectie LO, die hopelijk volgend jaar een vervolg zal kunnen krijgen. Via deze weg vooral dank aan de beheerder, het kantinepersoneel van de sporthal en de KNVB-scheidsrechters Rienk de Boer en Klaas Kremer, die de wedstrijden zeer goed hebben begeleid en hiermee de dag tot een succes hebben gemaakt.

Namens de vaksectie LO

Gert van Duinen en Anne Gosse Damstra