Olympic moves regio finale

Buitenpost, 18 maart 2019

2e Olympic Moves regiofinale zaalvoetbal in Buitenpost

Op donderdag 7 maart was het dan eindelijk zover. Voor de tweede maal hebben we de regiofinale georganiseerd voor het onderdeel zaalvoetbal.

In de ochtend speelden drie scholen mee in de categorie jongens klas 3/4. In een hele competitie, waarin de teams twee keer tegen elkaar uitkwamen, kwam onze eigen formatie uiteindelijk als sterkste uit de bus. Hiermee hebben ze zich geplaatst voor de halve finale van dit onderdeel in Leek op 16 april.

In de middag werd er gespeeld in de categorie meisjes klas 3/4. In deze categorie speelden zeven teams mee, verdeeld over een poule van vier en een van drie teams. In deze laatste poule kwam RSG Trompmeesters uit Steenwijk als winnaar uit de bus. In de andere poule won ons eigen meisjesteam. De finale tussen Lauwers College en RSG Trompmeester was nog een formaliteit, aangezien beide teams met het bereiken van de finale zich al hadden geplaatst voor de halve finale in Leek op 16 april.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde regiofinale voor ons als vaksectie LO, die hopelijk volgend jaar een vervolg zal kunnen krijgen. Via deze weg vooral dank aan de beheerder, het kantinepersoneel van de sporthal en de KNVB-scheidsrechters, die de wedstrijden zeer goed hebben begeleid en hiermee de dag tot een succes hebben gemaakt.