<

Olympic Moves halve finale zaalvoetbal in Leek

Buitenpost, 25 april 2018

Na de verdiende 1e plek op 29 maart in de regio-finale in Buitenpost mochten we op 20 april aantreden in de halve finale zaalvoetbal klas 3/4 in Leek.

Tegenstanders tegen wie we het mochten opnemen waren: CS Vincent van Gogh Salland (Assen), RSG Tromp Meesters (Steenwijk), Thomas a Kempis College (Zwolle), RSG de Borgen (Leek) en Bonhoeffer College (Enschede).

Onze 1e wedstrijd tegen RSG Tromp Meesters werd (helaas) een makkie doordat de tegenstander te laat kwam opdagen, hierdoor een reglementaire 3-0 winst voor ons. Gelukkig konden we in onze 2e wedstrijd meteen vol aan de bak tegen het CS Vincent van Gogh aangezien we niet goed speelden en ook achter kwamen met 0-1. Gelukkig kwamen we hierna beter in het spel en maakten ook alweer snel de 1-1. Helaas bleef de winst uit aangezien de paal en een doelpunt net na de zoemer hier een stokje voor staken..

De 3e wedstrijd tegen Thomas a Kempis College bleek al snel een makkie te worden. Door fel en agressief storen liepen we al snel uit naar 4-0 en 5-0. Door goede combinaties en mooie aanvallen wisten we deze wedstrijd uiteindelijk met duidelijke cijfers af te sluiten: 8-0! Hierdoor kwamen we aan kop in de poule. Maar de 4ewedstrijd tegen RSG de Borgen zou cruciaal worden, aangezien deze tegenstander ook reeds op 7 punten stond na 3 wedstrijden echter met een minder doelsaldo. Deze wedstrijd verliep op het scherpst van de sneden en hierin werden wij ook door de tegenstander veel tot verdedigen gedwongen. Na 5 minuten kwamen we hierin 0-1 achter en moesten toen vol aan de bak om nog kans te maken op een 1e plek. Zelfs een overtal situatie kon niet de gelijkmaker niet veroorzaken, maar gelukkig wisten we 4 minuten voor tijd de gelijkmaker toch binnen te schieten 1 – 1! Door goed keeperswerk bleef deze stand op het scorebord, waardoor wij nog steeds op de 1e plek stonden met nog 1 wedstrijd te gaan…

Deze laatste wedstrijd tegen het Bonhoeffer College uit Enschede kon gelukkig iets eerder plaatsvinden in een andere zaal en beloofde een pittig potje te worden. De tegenstander had nog een theoretische kans op de titel, maar zouden dan wel dik van ons moeten winnen. Gelukkig kwam het niet zover: na een 1-0 voorsprong en een gelijkmaker lieten wij onze ware aard zien en wisten de wedstrijd uit het vuur te slepen met de 2-1 en 3-1. Doordat RSG de Borgen maar met 6-2 hun laatste wedstrijd had gewonnen bleven wij ook na de laatste wedstrijd op plek 1!

Hiermee hebben we ons gekwalificeerd voor de eindronde in Papendal/Arnhem op vrijdag 8 juni! Hier zullen we tegen nog 5 teams mogen uitmaken wie zich komend jaar Nederlands kampioen zaalvoetvoetbal mag noemen in de categorie jongens klas 3/4.

Een topprestatie die nog niet eerder door onze school is bereikt in deze categorie. Hulde voor: Alex IJtsma, Willem de Boer, Willem Pol, David Kazimier, Ashan Singarajah (allen havo 4), Renze Kats en Eelze Spinder (beiden TL 4).

Dit sprookje is nog niet voorbij…

Namens de vaksectie LO

Anne Gosse Damstra