<

Olympic Moves: Buitenpost met 1 Floorball team naar Groningen

Buitenpost, 2 november 2016

Olympic Moves is begonnen. Het Lauwers College is los! Voor de herfstvakantie hebben alle leerlingen de mogelijkheid gehad zich in te schrijven voor een aantal onderdelen, te weten: futsal (zaalvoetbal), floorball (unihockey), korfbal, veldloop, zeilen en trampoline springen.

 50 leerlingen hadden zich ingeschreven voor de floorball selectie. Tijdens de selectie zijn hieruit 26 leerlingen geselecteerd in de categorieën: jongens klas 1&2, meisjes klas 1&2, jongens klas 3&4 en meisjes klas 3&4.

 

Op vrijdag 28 oktober was het zover en vond de 1e voorronde plaats. In Grijpskerk werd er tegen de locaties Surhuisterveen, Kollum en Grijpskerk gestreden. De nummers 1 van elke categorie vertegenwoordigen het Lauwers College in de volgende voorronde in Groningen.

 

In de ochtend was het woord aan de klassen 1&2. De jongensteams uitKollum, Grijpskerk en Surhuisterveen bleken helaas net iets te sterk voor onze jongens uit Buitenpost. Er werd gestreden maar helaas niet gewonnen. Ze hebben dan niet mogen winnen, maar zijn zeker te prijzen om hun enthousiasme, teamwork en doorzettingsvermogen. Ondanks het verlies lieten de jongens zich niet kennen en hebben tot het einde goed  en sportief gespeeld. De winst in deze poule ging naar Grijpskerk.

 

De meisjes van klas 1&2 bleken oppermachtig in Grijpskerk. Ze speelden de eerste wedstrijd tegen Surhuisterveen erg goed en schoten de ene nade andere bal in het doel, wat uiteindelijk resulteerde in een 7-0 overwinning. Esmee Schievink was de topscorer van deze wedstrijd met 4 goals op haar naam.  In de wedstrijd daarna was Grijpskerk de tegenstander. Ook deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 5-2. De laatste wedstrijd tegen Kollum werd wederom gewonnen. Super! Omdat de meiden alle 3 poule wedstrijden hadden gewonnen leek de winst in de finale voor de hand te liggen. Maar echter werd de finale spannend, heel spannend en eindigde in een gelijke stand,2-2. Na kort overleg  werden onze dames, door de organisatie, toch verkozen tot de winnaars van het toernooi, omdat ze in de poulefase alle wedstrijden hadden gewonnen. Terechte winst voor deze meiden. Een prachtig resultaat!

 

Na klas 1&2 was het de beurt aan klas 3&4. Ook de dames klas 3&4 hebben erg goed gespeeld. Er werden slechts 5 goals prijsgegeven in 3 wedstrijden. Met een 4-1 overwinning, een 2-0  verlies en een nipt verlies van 2-1 mogen ze trots zijn op hun prestatie. De dames werden 3e in de poule, klasse gedaan! Grijpskerk werd 1e in deze poule.  

 

De heren klas 3&4 hebben tijdens het toernooi prachtig spel laten zien. Vooral tactisch waren de heren erg sterk. De eerste wedstrijd tegen Surhuisterveen werd gewonnen met 3-2. De doelpunten werden gemaakt door Theun, Fokke en Ronald. Helaas bleken de teams van Kollum en Grijpskerk net iets te sterk en werden deze beide wedstrijden verloren. Het herenteam ging helaas net niet door naar de finale en eindigden net als de dames op een 3e plaats in de poule. Kollum ging er in deze poule met de winst vandoor.

 

Al met al was het een zeer geslaagd toernooi, waar goed werd gespeeld, prachtige prestaties werden geleverd en de sfeer zeer positief en sportief was. Locatie Grijpskerk bedankt voor de goede organisatie en Esmee, Geertje, Esther, Lianne, Raisa, May-Britt, Johannes, Marco, Justin, Steven, Julian, Fokke, Ronald, Jonah, Theun, Dennis, Yussuf, Janna, Gerbrich, Nathalie, Femke en Klazien: We zijn trots op jullie, super dat jullie het Lauwers College Buitenpost op zo’n sportieve manier hebben vertegenwoordigd!

 

Sectie LO
Lauwers College Buitenpost 

Op de foto het winnende meisjesteam van klas 1&2 samen met de stagiaires (Ricardo Koster en Wim van der Bijl) die tijdens het toernooi onze teams gecoacht hebben.