Copy
Bekijk de nieuwsbrief online

Het project STO-NOF, wat is het ook al weer?

Vanaf september 2018 wordt er door het ministerie van OCW gemiddeld 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het VMBO. Van 2020-2023 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van VMBO-scholen, MBO-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

De samenwerkingspartners in de regio Noordoost-Friesland zijn het PO, VMBO/MAVO, MBO, techniekbedrijven, kennisinstellingen en gemeenten. De regio heeft te maken met een forse demografische krimp, met grote gevolgen voor het aantal techniekleerlingen. Daarnaast is er sprake van een vitale omgeving, waarin onderwijs, ondernemers en overheid regionaal samenwerken. De regio heeft de ambitie uit te groeien tot een sterke economische regio, waar ondernemerschap en innovatie een grote rol spelen. Deze ambitie is vastgelegd in het document ‘Regiovisie Noordoost-Friesland’.

Het projectteam (van boven naar onder, links naar rechts): Sjoerd de Jong, Fred Hoestra, Sieta Tolsma, Sipke Saakstra, Kees Parent en Ben Jansen

Sjoerd de Jong, Fred Hoekstra, Sieta Tolsma, Sipke Saakstra, Kees Parent en Ben Jansen
 

Voorstellen: het projectteam

In januari zijn de partners van het project Sterk Techniek Onderwijs in de regio Noordoost Friesland (STO-NOF) voor het eerst bijeen geweest. Er is op basis van het activiteitenplan aan de regio voor 2020-2023 een subsidiebedrag toegekend van € 2.948.167.

Kerngroep
De Kerngroep, bestaande uit Rombout de Wit (Lauwers College), Geert van Lonkhuyzen (Dockinga College en PRO Dokkum) en Folkert Bangma (OSG Piter Jelles) hebben zich vanaf de start bezig gehouden met de opstart van het project. Ze komen regelmatig bijeen om de voortgang van het project te monitoren en de dagelijkse gang van zaken te organiseren. Het Lauwers College is penvoerder van het project STO-NOF.


Projectteam
De projectleider is Kees Parent (
kees.parent@edunamics.nl) en de projectcontroller en ondersteuner is Sieta Tolsma (sieta@wijsenmoed.nl). In het project zijn vijf deelprojecten opgenomen. Voor vier deelprojecten zijn projectcoördinatoren aangesteld:


- Werving en PR | Ben Jansen (b.jansen@kennislabnof.frl)
- Professionalisering en werving docenten | Sjoerd de Jong (sdejong@lauwerscollege.nl)
- Vernieuwd technisch VMBO | Fred Hoekstra (hof@dockinga.nl)
- Toepassing & Technologie | Sipke Saakstra (ssaakstra@pj.nl)
- Samenwerken en verbinding in de regio. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten voor dit deelproject om de samenwerking en verbinding tussen onderwijs,  bedrijfsleven en overheid te realiseren.

Inrichten project
De afgelopen maanden zijn gebruikt om de subsidieaanvraag tot een werkelijk project in te richten. Daar horen onder andere kwaliteitsrijke projectplannen met doelen, resultaten, activiteiten, aanpak en kosten bij. Een belangrijk onderdeel hierbij is het organiseren van de inzet en betrokkenheid van alle partijen. Ondertussen zijn de werkgroepen gestart met het uitvoeren van de activiteiten.

Het vervolg van de communicatie

De komende tijd krijgt u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over het project. Ook zullen de belangrijkste en interessantste resultaten vanuit de deelprojecten met u gedeeld worden. Als u zelf wat te melden heeft op het gebied van sterk techniek onderwijs in de regio, laat het ons weten via communicatie@sto-nof.nl

Wanneer u (inhoudelijke) vragen heeft naar aanleiding van bovenstaande, kunt u contact opnemen met Kees Parent (kees.parent@edunamics.nl of 06-53942256) of één van de projectcoördinatoren.

 
Ga naar de website van het project STO-NOF
Copyright © 2020 Sterk Techniek Onderwijs NOF, All rights reserved.






This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sterk Techniek Onderwijs NOF · Postbus 41 · BUITENPOST, Friesland 9285 ZV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp