<

Nederlands kampioen groepsspringen!

Buitenpost, 18 april 2016

Op vrijdag 15 april 2016 werd het NK groepsspringen gehouden in Alphen aan de Rijn. Dit evenement wordt door de commissie Olympic Moves van het KVLO uitgeschreven en dit jaar door het Scala college georganiseerd. Het  Lauwers College van de locatie Buitenpost nam hieraan deel met 1 groepsspringteam. Het team, begeleid door Ljibbe Kuipers (docent LO), bestond uit:

Mariska Kramer TL4
Eline Bakker TL3
Lieke Klaver V4
Janneke Speelman H4
Anna Nelia Bijker H4
Aline Terpstra H5
Rianne Poortinga H5
Janna Mout H5

In december werd er een selectie gehouden, waaruit deze leerlingen zijn gekozen. Na de kerstvakantie is het team begonnen met trainen. Ondanks blessures en kleine tegenvallen zette het team zich altijd met de volle 100% in. De groep was zeer enthousiast en in de voorbereiding werd alles tot in de puntjes gepland. De leerlingen hebben zelf de 8 verschillende sprongen uitgezocht en de volgorde van springen uitgekozen. Uiteindelijk bleek deze minutieuze planning de sleutel tot succes.

Vrijdag 15 april was het dan eindelijk zover. Om 6.30 uur vertrok de groep in 2 auto’s richting Alphen aan de Rijn. Voor een aantal was dit tijdstip wel erg vroeg want de oogjes waren heel klein in de auto, maar er werd al lekker gekletst. Na een voorspoedige reis, moest de springgroep om 11 uur dan eindelijk voor een 3 koppige jury laten zien wat ze konden. Er waren zenuwen (vooral bij de begeleiding) maar het ging heel erg goed. Na afloop van de serie prijkte het Lauwers college Buitenpost dan ook trots boven aan de ranglijst!! De jury had de serie met 22,28 punten beloond. Nu werd het nagelbijten geblazen. Bij de volgende series ging er steeds wel iets mis tot de laatste, deze groep bleek achteraf de grootste uitdager. Er werd 1 klein foutje gemaakt, het was heel erg spannend maar bij de bekendmaking van de scores bleek het Lauwers College Buitenpost 0,2 punt meer te hebben dan de nr 2! Het dak ging eraf bij de dames van de springgroep, tranen werden weggeplenkt, een geweldige prestatie!

Op de terugreis, bij een bezoek aan een wegrestaurant, werd nog een klein feestje gevierd.  Al met al een zeer geslaagde dag. Het Lauwers College Buitenpost is zeer trots op deze topdames die zich een jaar lang de beste van Nederland kunnen noemen!