<

NBA - Impact Challenge

Buitenpost, 24 oktober 2022

Afgelopen maandag 11 oktober hebben vwo 6 en een aantal leerlingen van vwo 5 die het vak bedrijfseconomie volgen, meegedaan aan de NBA Impact Challenge. De NBA Impact Challenge is een voorlichting gericht op havo/vwo-scholieren bovenbouw als onderdeel van de NBA campagne “Accountancy, iets voor jou?”

Gedurende een kick-off van 2 uur hebben de leerlingen kennisgemaakt met het accountantsberoep. In het eerste gedeelte van de bijeenkomst vertelde Bryan Doorten die werkzaam is als senior associate bij PwC (PricewaterhouseCoopers) over zijn werkzaamheden in Groningen.
Het vak accountant is niet alleen het controleren van jaarrekeningen op een kantoor, maar bestaat uit veel meer werkzaamheden. Je leert veel bedrijven kennen in de praktijk en als er belangrijke financiële beslissingen moeten worden genomen, geef je bedrijven ook ondersteuning. Ook is het een goede springplank voor een financiële functie bij een grote onderneming.

In het tweede gedeelte van de kick-off  zijn leerlingen onder leiding van Maaike Keijsers (NBA medewerker) in groepjes aan de slag gegaan met een eigentijdse accountancy casus. Hierbij werden vraagstukken en dilemma's voorgelegd waar een accountant regelmatig mee te maken krijgt. Kennis aangeleerd in de les bedrijfseconomie kon hier in de praktijk worden toegepast. Via het online dashboard krijgen de groepen over 6 weken feedback van NBA-ambassadeurs op de gemaakte opdrachten. . 

De beste teams worden uitgenodigd om tijdens de landelijke finale hun bevindingen te presenteren aan een jury bestaande uit de beste accountants. Als dit het geval is bij een deelnemend team van het Lauwers College zult u dat ongetwijfeld terugvinden op deze website!