<

Met 2 zeil-teams naar de Bogerman Regatta

Buitenpost, 12 mei 2016

Wat troffen we een geweldige dag op 21 april.  Zon overgoten en een mooi zeilwindje rond de 3 bf. op het Sneekermeer. Totaal 33 Valken deden mee met bemanningen van Friese scholen.

De teams van het Lauwers College, één onder- en  één bovenbouwteam, waren enthousiast en hadden er zin in. De organisatie was prima. We zeilden in twee groepen, eerst de bovenbouw teams en daarna de onderbouw teams.  De uitslag hiervan monde uit in een gold- en zilverfleet eindronde.  De beste zeven van de beide voorrondes samen in de gold fleet  en de rest in de zilverfleet groep.

Onze beide teams belanden in de zilverfleet en de uitslag daar was dat de onderbouwboot met schipper Rienk Schootstra,  hier totaal een goede tweede plaats scoorde.  De bovenbouw met schipper Jildau Zweering stond daar dicht achter als vierde na twee wedstrijden. Prima gezeild. Voor onze leerlingen, als geen ervaren wedstrijdzeilers in Friesland, gold dat meedoen belangrijker is dan winnen. De leerlingen waren unaniem blij hieraan mee te mogen doen en de stemming zat er op de terugweg nog steeds goed in.

Onderbouw team:  Rienk Schootstra, Aniek van der Meulen, Ate Hamstra en Marte Hamstra. Bovenbouw team:  Jildau Zweering, Joachim Boog, Diederick Stiksma, Ewa Sijperda en Noa van Brummelen. (Noa heeft de laatste twee wedstrijden, omdat ze last van haar pols kreeg, meegevaren met een rubberboot van de jury, wat ook een mooie ervaring was.)

De examenleerlingen vonden het jammer dat dit voor hen de laatste keer was.

Sinds vorig jaar heet deze interscolaire zeilwedstrijd  “de Auke Wiersma Regatta”.  Genoemd naar onze veel te jong overleden collega en vriend, die met LC-er Nanneke Westerhuis aan de basis  van deze zeil happening stond.  

Begeleiding door Folkert de Boer (ex LO-collega) en Nanneke Westerhuis.