<

Meer dan 300 leerlingen ontdekken LC Buitenpost

Buitenpost, 25 november 2022

Op dinsdag 22 en donderdag 24 november bezochten ruim 300 groep 8’ers de Doedagen van het Lauwers College in Buitenpost. Tijdens het bezoek aan een van deze dagen maakten de leerlingen aan de hand van diverse activiteiten kennis met de docenten en de school.

De Doedag startte om 13.00 uur in het Junior College; dé plek voor eerstejaarsleerlingen. Na een ontvangst door Ditmer Lesterhuis, Leerjaarcoördinator klas 1, volgden de toekomstige brugklassers enkele minilessen zoals dat op het voortgezet onderwijs gaat. Onder begeleiding van enthousiaste docenten, gingen de groep 8’ers door de school en volgden zij drie lessen van 25 minuten. Van Nederlands, Frans en wiskunde tot scheikunde en biologie en van lichamelijke opvoeding tot beeldende vorming en drama. Zo kregen de leerlingen een goed beeld van het onderwijs op het Lauwers College in Buitenpost. Alles om een juiste keuze voor het vervolgonderwijs te kunnen maken.

Na afloop van deze middag gingen de leerlingen vrolijk en lachend weer naar huis. De positieve en enthousiaste reacties van de leerlingen maakten de Doedag in Buitenpost erg geslaagd!

Onderwijs OPM@@T

Het Lauwers College biedt uitdagend onderwijs dat aansluit op iedere leerling. Leerlingen in Buitenpost kunnen bijvoorbeeld kiezen voor OPM@@T onderwijs. Dit houdt in dat de leerlingen naast reguliere vaklessen, keuzevrijheid binnen hun rooster hebben. De zogenaamde flex-uren. Zo krijgen leerlingen de ruimte om te ontdekken waar ze goed in zijn en om hun talenten verder te ontwikkelen.

Voor ouders en basisschoolleerlingen die de sfeer op deze school willen proeven, volgt op woensdag 8 februari een Open Dag. Kijk voor een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten op www.lauwersollege.nl/voor-groep-8