<

Mavo 4 excursie Groningen

Buitenpost, 1 november 2021

Donderdag 28 oktober zijn de examenleerlingen voor het vak Beeldende Vorming op  dagexcursie naar Groningen geweest. Met een redelijk vol programma van het station, GM, GRID &  Forum hadden we aan het einde van de dag aardig wat meters in de benen.

We hebben het Groninger Museum bezocht in het kader van Beeldbeschouwen. Dit deden we  aan de hand van kunstwerken uit de vaste collectie. Denk dan aan ‘De Ploeg’, een groep Groningse schilders uit het Interbellum  met haar kleurrijke werken. Ruimte om andere exposities te bekijken was er natuurlijk ook, in een museum moet je namelijk zelf kunnen ontdekken.

Na een korte pauze in de binnenstad hebben we de dag vervolgd in het GRID (grafisch  museum). Daar werd een rondleiding verzorgd door een vrijwilliger over boekdruk en de werking  van de bijbehorende machines. Daarnaast hebben we het werk van Hendrik Werkman bekeken, een van de boeiendste kunstenaars van de 20e eeuw, om vervolgens zelf in een workshop met deze technieken te leren werken.

Ben je in Groningen dan mag een bezoek aan het Forum niet ontbreken, vooral niet met helder weer! Vanaf het dak heb je een weids uitzicht over de stad Groningen. Een mooie afsluiter!