<

Locatie Buitenpost in actie bij voetbal en veldlopen

Buitenpost, 20 april 2018

Donderdag 19 april 2018 ging de locatie Buitenpost richting Assen voor de regiorondes Olympic Moves veldvoetbal meisjes en veldlopen. Bij het voetballen kwamen twee teams in actie: meisjes klas 2-3 en het schoolteam. Bij het veldlopen waren er drie teams: jongens klas 1, jongens schoolteam en meisjes schoolteam. 

De voetbalsters hadden gedegen concurrentie. Meisjes klas 2-3 kwamen tot de halve finales en deden het erg goed. Helaas bleek de energie in de finales niet meer toereikend. Scores Judith  Terpstra 5 keer, Nathalie IJtsma  3, Isa van der Meer 2, Aniek Rittersma  1.

Het schoolteam werd in de voorrondes al uitgeschakeld. Er werd goed gespeeld maar de scores bleven uit waardoor er steeds nipt werd verloren.

De veldlopers kwamen op verschillende afstanden uit. De jongens klas 1 liepen 2400 meter door het Asserbos. Onder andere de warmte speelde hen parten waardoor zij zich niet wisten te kwalificeren.

Het meisjes schoolteam liep 4000 meter. Dat vroeg een andere manier van krachten verdelen. Dit team werd in de uitslagen tweede en veroverde daarmee een startbewijs voor de landelijke finale in Papendal op 8 juni a.s.! Een bijzondere vermelding voor Andrea de Graaf die een vierde persoonlijk plaats behaalde en net buiten de prijzen viel. Hetzelfde gebeurde bij het jongens schoolteam. Zij liepen dezelfde afstand als de meisjes en werden als team ook tweede. Een knappe prestatie omdat de concurrentie groot was. Rienk Schootstra finishte als eerste leerling voor het Lauwers College op een vierde plaats waardoor hij ook net geen persoonlijke prijs behaalde. Door deze tweede plaats als school  mag ook dit team naar de landelijk finales van Olympic Moves!

Wordt dus vervolgd!