<

Leerlingen zetten zich in voor de buurt

Buitenpost, 9 maart 2018

Zo’n tweehonderd leerlingen van de locatie Buitenpost zijn vandaag - vrijdag 9 maart - actief als vrijwilliger. De tweedeklassers gaan op talrijke plekken aan het klussen in het kader van LCdoet.

Het Lauwers College wil met LCdoet leerlingen bewust laten worden van het belang van vrijwilligerswerk. ,,Heel veel dingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Dat besef is er niet altijd bij de leerlingen”, zo stelt docent Gert van Duinen. Van Duinen is coördinator maatschappelijke stage. Vanuit die hoedanigheid kwam hij vorig jaar op het idee voor LCdoet, naar het voorbeeld van NLdoet.

Na maanden van - intensieve - voorbereiding was donderdagmiddag de kick-off van LCdoet. Bij het project werkt het Lauwers College samen met welzijnsorganisatie KEaRN en Stichting Present De Wâlden. Ondersteuning is er van de gemeente Achtkarspelen. De tweehonderd leerlingen van vwo, havo en tl gaan aan de slag bij zeer verschillende organisaties en instellingen, zoals De Kruidhof en het zwembad in Buitenpost, basisscholen, zorgcentra, zorgboerderijen, dagbestedingen en basisscholen in de regio. Ook zijn er scholieren die gaan helpen bij de opbouw van het survivalparcours in Kootstertille.

De leerlingen konden kiezen uit een lijst met in totaal 22 adressen. Van Duinen is er trots op dat het gelukt is om alles rond te krijgen. De coördinator waardeert de medewerking van de organisaties en instellingen aan LCdoet zeer. ,,Iedereen was ook enthousiast.” Van Duinen hoopt dat het project geen eenmalige aangelegenheid wordt, maar een vervolg krijgt. ,,Dat zou geweldig zijn.”

 

Op de foto: Wethouder Sjon Stellinga, coördinator Gert van Duinen en Amo Draeijer van Stichting Present De Wâlden bij de kick-off van LCdoet. Op de achtergrond de tweedeklassers die vandaag aan het klussen zijn.