<

Leerlingen winnen tweede prijs met toneelstuk 'Back tot school'

Buitenpost, 15 maart 2016

Klas vwo-5 presenteerde op dinsdagavond 26 januari de voorstelling ‘Back to school’. De klas voerde het zelfgemaakte toneelstuk met groot succes uit, want afgelopen vrijdag hebben ze de 2e prijs in de wacht gesleept van de Cultuurprijs jong talent 2016 van de gemeente Achtkarspelen.

Met de hulp van een aantal sponsoren hebben de leerlingen onder begeleiding voor het decor, een loterij, de PR, versnaperingen in de pauze, maar natuurlijk vooral voor het stuk zelf gezorgd. Het toneelstuk ging over een middelbare school die na een slechte tijd is afgekeurd maar die met hulp van de leerlingen toch weer geschikt bevonden wordt. Het onderwerp staat dicht bij de leerlingen, die in hun school soms knelpunten signaleren, maar zich tegelijk ook betrokken en verantwoordelijk voor hun school voelen. Ook in het theaterstuk komen de leerlingen er achter dat ze best iets over hebben voor het voortbestaan van hun school.

En er was méér voor de bezoekers. In de pauze kon iedereen een hapje en een drankje krijgen en was er een loterij voor de mensen die bij aankomst een lootje hadden gekocht. Zo viel er een vleespakket, slagroomtaart, bloemstuk en meer te winnen, beschikbaar gesteld door sponsoren.

De leerlingen gaven aan best wel eens getwijfeld te hebben of het stuk echt van de grond zou komen. Ze moesten het immers helemaal zelf doen en de docenten leken vaak alleen maar toe te kijken. Dat ze samen zoiets moois van de grond zouden krijgen uiteindelijk, verraste hen zelf ook.

Leerlingen en bezoekers kunnen terugkijken op een geslaagde avond, waarop zij allen veel plezier hadden.