<

Leerlingen succesvol in 1e klasse korfbal

Buitenpost, 7 maart 2017

Zaterdag 4 maart schreef KV Flamingo’s A1 historie. Flamingo’s A1 kreeg Heerenveen A1 op bezoek. Een eerder treffen in het zaalseizoen werd nog door de Flamingo’s verloren,  maar Flamingo’s was gebrand revanche te nemen en het kampioenschap in de wacht te slepen. 

Maar liefst zeven leerlingen van het team zitten op het Lauwers College, te weten Tjerk Hamstra, Hendrik Land, Elisabeth Leenstra, Marrit Postma, Marjanne van der Slijk, Arnout Wijma en Wieger van der Wolf. Ytje Poelstra, en de trainers Wietze-Jan Grijpma en Ruben Sijtsma zijn  oud-leerlingen.

Een tribune vol supporters zag Heerenveen een 0-3 voorsprong pakken, maar Flamingo’s kwam terug tot 3-3 door Arnout, Tjerk en Wieger. Waarna Heerenveen het gat vergrootte tot 3-5. Flamingo’s wist het door o.a. de heren in 7-7 om te zetten.  Terwijl de spanningen bij Heerenveen opliepen, bleven de Flamingo’s  koel en speelden hun eigen spel, wat in doelpunten resulteerde, waardoor er in Buitenpost gerust werd met 12-8. Na de rust was het Flamingo’s die wederom wisten te scoren. Inmiddels vijf doelpunten voorsprong. Heerenveen had via een afstander het verschil weer naar vier weten te brengen. Flamingo’s bouwde door Ytje en Hendrik het verschil uit naar zes doelpunten. Waar Heerenveen zichzelf steeds meer uit de wedstrijd haalde, gaven de Flamingo’s het beste antwoord: afstraffen door middel van doelpunten. Wieger (strafworp en vrije bal) en Marrit (inloopbal en afstander) zetten de score op 19-12. Dat Flamingo’s ook niet gevoelig was voor een derde gele kaart voor Heerenveen lieten Wieger, Hendrik en Elisabeth wel zien. Inmiddels stond er 22-15 op het scorebord. Nog eenmaal kwam de bal in het aanvalsvak van de Flamingo’s en wist Wieger dankzij een prachtige one hander het verschil van acht doelpunten te maken. Met een eindstand van 23-15 floot de scheidsrechter af. Flamingo’s A1 mag zich kampioen in de eerste klas noemen en heeft promotie naar de Overgangsklasse veilig gesteld! Daarmee schrijft het team historie.
 
Een woord van dank gaat uit naar de coaches, maar ook naar een ieder die op welke wijze dan ook zijn/haar steentje heeft bijgedragen. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest!