<

Leerlingen in actie voor het goede doel

Grijpskerk, 20 december 2019

Op 19 december vlogen ’s avonds de pannen van het dak van de kantine op
het Lauwers College aan de Reitsema Burchtstraat in Grijpskerk.
Daar werd namelijk het jaarlijkse kerstgala gehouden.

Leerlingen waren prachtig gekleed en hebben heerlijk kunnen dansen op de beats die de DJ’s uit de speaker lieten knallen. Kaartjes waren die week daarvoor verkocht door de leerlingenraad van de school. Van elk verkocht kaartje is €1,- aan het goede doel gegeven.

Het goede doel waar dit jaar aan gedoneerd wordt is de stichting Make-a-wish. Deze stichting zet zich in om wensen van zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Dit doel is door de leerlingenraad gekozen. 

Nadat de discolampen opgeruimd waren en de rust weer een beetje was teruggekeerd, druppelend vrijdag 20 december in de ochtend steeds wat meer leerlingen de kantine binnen. In de tas geen boeken of Chromebook dit keer, maar allerlei zelfgebakken lekkernijen, speelgoed, boeken, beautyartikelen enz. De kantine was deze ochtend namelijk het decor voor een kerstmarkt. 

Leerlingen hadden de wens uitgesproken om een kerstmarkt in school te organiseren voor het goede doel. Zo gezegd, zo gedaan. De heerlijkste geuren vulden de kantine en er was een heuse beautytafel waar je nagels kon lakken, je haar laten doen of je kon laten opmaken. De bezoekers konden onder het genot van een kopje koffie of thee, langs de kraampjes van de leerlingen lopen om iets te kopen. Naast de verkoop was er ook een loterij met prachtige prijzen die beschikbaar waren gesteld door plaatselijke ondernemers. Er was een lokaal tot bingo ruimte omgetoverd, waar de bingo kaarten gretig aftrek vonden.

Met grote trots kijken wij terug op twee geweldige activiteiten die voornamelijk door de leerlingen zijn georganiseerd.

Hoeveel we daadwerkelijk opgehaald hebben voor de stichting Make-a-Wish wordt na de vakantie bekendgemaakt.