<

Leerlingen Lauwers College Buitenpost Ned. Kampioen trampospringen

Buitenpost, 11 juni 2024

Foto: kampioenen trampolinespringen Vlnr Marike Zuidersma, Agnes vd Zaag, Lotte Werkhoven, Janine Bloembergen, Amber Stenekes, Eline Haanstra, Rianne Meindertsma en Ilse de Vries.

BUITENPOST – Afgelopen vrijdag deden een aantal leerlingen van Lauwers College Buitenpost mee aan de finale van Olympic Moves in Utrecht; het grootste vo-sporttoernooi van Nederland. Acht leerlingen van de school namen daarbij deel aan het onderdeel trampolinespringen en zeven leerlingen aan het onderdeel zaalvoetbal. Met acht perfecte sprongen werden de trampolinespringers van het Lauwers College Nederlands Kampioen.

Over Olympic Move

Olympic Moves is de grootste sportcompetitie van Nederland. Dit jaar deden ruim 36.000 middelbare scholieren aan deze competitie mee, waarvan 6.000 scholieren zich wisten te kwalificeren voor de landelijke finale. Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven.

De finale

,,Na een geweldige start op trampoline, was het wachten op de tweede routine: trampolinespringen met kast. Daar waar we in Hoogeveen punten lieten liggen, deden de leerlingen het nu perfect. Met veel spanning was het daarna wachten op de laatste teams en de uitslag… Na het oplezen van plek 3 en 2 werd het toch wel heel erg spannend, en de ontlading des te groter toen het Lauwers College als Nederlands Kampioen werd uitgeroepen. Ik ben ontzettend trots op deze leerlingen”, aldus Hester Katsma, docent bij Lauwers College Buitenpost.

De leerlingen bij het zaalvoetballen wisten de finale net niet te winnen. Met 1-0 verlies keerden ze alsnog met een trots gevoel weer naar huis, als tweede van Nederland. ,,En dat is al een hele prestatie an sich”, stelt docent Anne Gosse Damstra. ,,Het is een prestatie waar ze trots op mogen zijn.”

Foto zaalvoetbalteam: Mirthe, Mirthe, Lois, Lianne, Frederika, Jente, Marit