<

Leerlingen komen in actie voor Madelon... draag jij ook je steentje bij?

Buitenpost, 31 maart 2016

In week 15 (11 t/m 15 april) worden er  in de kantine van het Lauwers College Buitenpost snacks verkocht voor €1,50. Ook wordt gevraagd om lege flessen in te leveren op school. Dat kan ook al eerder, op de ouderavond op 7 april.

Leerlingen voeren actie voor klasgenote en vriendin Madelon Arends uit havo vier. Madelon heeft hypermobiliteitssyndroom, waardoor veel dingen moeilijk voor haar zijn. Dat zijn dingen die voor andere leerlingen heel normaal zijn.

Madelon: Ik heb HMS (hybermobiliteitssyndroom). Dit is een bindweefselaandoening en dit betekent eigenlijk dat de lijm in mijn lichaam niet goed is. Die lijm zit natuurlijk overal in het lichaam maar bij mij uit de ziekte zich vooral in de banden om mijn gewrichten. Deze zijn te ruim en hierdoor heb ik vaak wat uit de kom. Omdat de banden hun werk niet (goed) doen moeten mijn spieren alles in de kom houden. Ik ben dus eigenlijk de hele dag aan het topsporten. Daarom ben ik vaak heel moe en kan ik dingen die te veel energie kosten vaak niet doen.

Naar school fietsen is een van de dingen die Madelon niet goed kan. Met de opbrengst van de acties hopen de leerlingen een elektrische fiets voor Madelon aan te kunnen schaffen.  Zo kan zij haar onafhankelijkheid behouden.

In de zitkuil zullen de actievoerders met een soort thermometer bijhouden hoeveel geld er al is verdiend met de actie. We hopen dat die een groot succes wordt!

Voor iedereen die op een andere manier dan de actie op school een bijdrage wil leveren.
U/Je kan een bedrag overmaken op rekening NL17 RABO 0363 0050 80 onder vermelding van: bijdrage Madelon.