<

Leerlingen Grijpskerk bezoeken partnerschool

Grijpskerk, 29 maart 2018

Nadat de leerlingen van de Gesamtschule uit Gescher vorig jaar november op het Lauwers College in Grijpskerk op bezoek waren geweest, was het nu de beurt aan de leerlingen uit Grijpskerk om een bezoek te brengen aan hun partnerschool in Gescher.  Tijdens ons bezoek werd uitsluitend Duits gesproken, zoals in november in Grijpskerk Nederlands de voertaal was. Op die manier worden de leerlingen ‘gedwongen’ de taal van de ander te leren verstaan en te spreken. Dit was voor een aantal leerlingen best spannend.

Eenmaal in Gescher aangekomen, werden de leerlingen meteen weer door hun maatje ontvangen. Daarna werden de leerlingen toegesproken door de directeur. De Duitse leerlingen hadden een gevarieerd programma samengesteld. Zo werd er in een ontspannen sfeer een spel gespeeld op het schoolplein. Vervolgens bezochten de leerlingen gezamenlijk met hun maatjes verschillende lessen. De lunch was voor de leerlingen uit Grijpskerk best bijzonder: ze kregen een warme maaltijd voorgeschoteld.  Na de lunch ging het richting sporthal waar een variant van softbal werd gespeeld.

Daarna mochten de leerlingen samen de stad in om een idee te krijgen waar ze volgend jaar een aantal dagen zullen doorbrengen. Om 16.00 uur ging het weer richting Grijpskerk.

We kunnen weer terugzien op een zeer geslaagde dag. De leerlingen hebben letterlijk over de grens gekeken en kennis gemaakt met o.a. een ander schoolsysteem. Ook het communiceren in een andere taal is heel leerzaam geweest. De leerlingen kijken nu al met veel plezier uit naar volgend jaar wanneer ze elkaar weer zullen ontmoeten tijdens de meerdaagse uitwisseling.