<

Leerlingen halen 3340 euro op voor ALS

Grijpskerk, 12 januari 2024

Afgelopen maandag schaatsten de leerlingen van Lauwers College Grijpskerk heel wat rondes af in Sportcentrum Kardinge. Ze kwamen er namelijk in actie voor 3FM Serious Request. Het goede doel van deze editie was Stichting ALS.

Projectweek

Ieder jaar organiseert het Lauwers College te Grijpskerk in de laatste lesweek voor de kerstvakantie een projectweek. ,,Kerst staat in het teken van verbinding en licht. In onze projectweek organiseren wij daarom activiteiten die zorgen voor verbinding; met elkaar en met de maatschappij. We leggen de boeken gedurende deze week aan de kant en leren op een andere manier. Van en met elkaar”, aldus Judith Veldhuis, directeur Lauwers College Grijpskerk.

Goede doelen dag

Onderdeel van de projectweek is de 'goede doelen dag'. Traditiegetrouw wordt de vrijdag voor de kerstvakantie hiertoe uitgeroepen, maar wegens het niet komen opdagen van het busvervoer werd de actie noodgedwongen verplaatst. Deze week kon de goede doelen dag alsnog plaatsvinden.

Schaatsen uit het vet

De goede doelen dag vond afgelopen maandag plaats in Sportcentrum Kardinge te Groningen. Nadat de leerlingen hun schaatsen hadden ondergebonden, kon de actie van start gaan. Door te schaatsten hebben de leerlingen hun eigen spieren ingezet voor die van ALS-patiënten; een ziekte waardoor spieren uitvallen. Daarvoor lieten ze zich sponsoren door familie en bekenden; voor het aantal rondjes of voor een vast bedrag. De opbrengst bedraagt €3340,- en komt geheel ten goede aan Stichting ALS. 

,,Wij vinden het als school belangrijk om leerlingen mee te geven dat je belangeloos iets kunt doen voor een ander. Dat kan groots, door een actie als deze, maar ook klein door bijvoorbeeld een kerstkaart of kerststukje te maken voor iemand die je dierbaar is of voor wie het nodig heeft. Het begint met omkijken naar elkaar”, aldus Veldhuis.