<

Le Petit Prince

Buitenpost, 14 februari 2022

Vrijdag 4 februari, heb ik met onze Frans-klas een hele mooie voorstelling van Le Petit Prince gezien van een professionele theatergroep uit Frankrijk.
De voorstelling begon met een proloog door de piloot (l’aviateur), waarna de piloot mooi zong. Toen kwam de Petit Prince aan bod, die goed gespeeld werd door een vrouw in plaats van een jongen. Dit was een slimme keuze, want een vrouw kan nog de zachte en hoge stem van een klein jongetje nadoen. In het boek wordt namelijk ook verteld over het stemmetje van de Petit Prince: een hoog, grappig stemmetje.
De actrice speelde Le Petit Prince met veel plezier en enthousiasme.
Daarna werd de reis van de Petit Prince uitgebeeld met assistentie van instrumenten en er werd ook vaak tussendoor gezongen. Wat mij opviel, was dat elke acteur en actrice, naast acteren, ook nog goed kon zingen.
Ik vond ook de dieren die met behulp van touwtjes realistisch bewogen, erg mooi gedaan. Vooral de vos bewoog erg mooi en ook zijn bek bewoog met de stem van de acteur mee. Deze marionettenspeler bespeelde de dieren en zong en praatte tegelijk. Dat vond ik knap.
De vos vertelde natuurlijk ook zijn ‘secret’, de beroemde quote uit Le Petit Prince:
“On ne voit bien qu’avec le cœur. L’essentiel est invisible pour les yeux”. ("Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is onzichtbaar voor de ogen”.)
Het stuk werd afgesloten met een lied.

Bedankt voor de mooie voorstelling!

Anne de Haan – vwo 6