<

Lauwers college: de gezonde school

Buitenpost, 20 januari 2016

In het kader van “De gezonde schoolkantine” worden er één keer per week broodjes gezond aangeboden tijdens de ochtendpauzes in de kantine.

Om de beurt zijn er steeds 4 leerlingen uit de tweede klas die onder leiding van een enthousiaste moeder de broodjes maken. Een leerzame en verantwoordelijke taak, de hygiëne-eisen moeten volledig gevolgd worden bij het bereiden en de opslag van de broodjes.

De leerlingen die de broodjes maken, vinden het erg leuk om te doen!

Elke week is het een verrassing welke broodjes of tosti’s gemaakt worden. Een dag voor de verkoop kunnen de leerlingen van de school lezen op posters welke broodjes er gemaakt worden.  Bijna alle broodjes worden verkocht. Van leerlingen horen we:  ‘Wat goed , dat er nu eindelijk eens een broodje gezond te koop is.’  Soms moeten ze wel wennen aan de combinaties van ingrediënten. Maar hiervan leren de leerlingen ook dat er meerdere gezonde combinaties zijn.  Ook van collega’s horen we enthousiaste geluiden.

Dit jaar is er ook op drie dagen in de week gratis fruit op school. Ook dat wordt erg gewaardeerd door de leerlingen. We blijven bijna nooit met rest fruit zitten. Stukken komkommers  worden graag gepakt en ook het knabbelen op wortelen wordt niet gek gevonden.  Tomaten zijn wat minder in trek, maar bananen daarentegen wel weer net als mandarijnen, sinaasappels en appels.

Mevrouw G. Mulder en mevrouw T. Talsma 
Coördinatoren van de werkgroep ‘de gezonde school’.