<

Klappen voor Bart

Buitenpost, 8 november 2021

Woensdag 3 november hebben alle leerlingen van klas 1 de cabaretvoorstelling ‘Klappen voor Bart’ mogen aanschouwen. Ongetwijfeld zullen veel leerlingen hier thuis iets over hebben verteld omdat het een voorstelling is die op verschillende manieren indruk maakt.

Bart Melief, geboren met een hazenlip, heeft zijn heftige verhaal verteld van zijn tijd op de middelbare school. Dit doet hij echter met veel zelfspot en humor, maar de serieuze ondertoon verdwijnt zeker niet gedurende de voorstelling. Hij is enorm gepest en hierbij zelfs in het ziekenhuis beland na een paar rake klappen. Bart heeft geprobeerd de leerlingen bewust te maken van de enorme gevolgen van pesten en wat je hier aan kunt doen als klasgenoot. Wat doe je als je ziet dat iemand gepest wordt? Durf je er wat van te zeggen of ben je bang om ook slachtoffer te worden? Vertel je het aan de coach of houd je liever je mond?

De coaches hebben de voorstelling voorbereid en haar in de coach-les erna besproken. Hier komen hele mooie, soms ook minder mooie, verhalen naar boven die erg waardevol zijn.