<

Klappen voor Bart

Buitenpost, 2 november 2020

Maandag 26 oktober j.l. hebben alle leerlingen van klas 1 de voorstelling ‘Klappen voor Bart’ mogen aanschouwen. Ongetwijfeld zullen veel leerlingen hier thuis iets over hebben verteld: het is een voorstelling is die op verschillende manieren indruk maakt.

Bart Melief, geboren met een hazenlip, vertelt in de voorstelling zijn heftige verhaal over zijn tijd op de middelbare school. Dit doet hij met veel zelfspot en humor, maar de serieuze ondertoon verdwijnt zeker niet gedurende het stuk. Hij is enorm gepest en zelfs in het ziekenhuis beland na een paar rake klappen. Bart heeft geprobeerd de leerlingen bewust te maken van de enorme gevolgen van pesten en wat je hier aan kunt doen als klasgenoot. Wat doe je als je ziet dat iemand gepest wordt? Durf je er wat van te zeggen of ben je bang om ook slachtoffer te worden? Vertel je het aan de coach of houd je liever je mond?

De coaches hebben deze voorstelling nabesproken in de coachles en hierin zijn mooie gesprekken naar voren gekomen. De afwezige leerlingen, veelal om coronagerelateerde redenen, hebben de voorstelling via Google Meet kunnen volgen.