<

Kerstviering

Buitenpost, 20 december 2018

Dit schooljaar had de kerstviering een ander karakter. In het verleden waren we gewend centrale vieringen in en rond de zitkuil te organiseren. Dit jaar zijn we naar `buiten´ gegaan. Kerstviering in de kerk was het thema. Natuurlijk zou het mooi zijn geweest om kerst te vieren in de prachtige oude voormalig Nederlands Hervormde Maria kerk, in het centrum van Buitenpost. Uit praktische overwegingen viel de keuze op de andere, nu PKN kerk, de Kruiskerk. In de Maria kerk hadden we vijfmaal een viering moeten houden om iedereen van dienst te kunnen zijn, daar tegenover in de Kruiskerk tweemaal.

De Kruiskerk staat aan de Voorstraat 15 in Buitenpost. Deze voormalige gereformeerde kerk heeft plaats voor vijfhonderd mensen en leende zich om die reden bij uitstek voor de Lauwers College kerstviering. Er was een groot podium met ruimte voor een kerstboom, zangkoor en livemuziek. De inhoud van de viering is door verschillende collega’s vorm gegeven, maar het kerstverhaal en samenzang, met gebruik van het kerkorgel, ontbrak uiteraard niet. Vorig jaar deden 30 leerlingen mee met de viering; dit jaar werd dit aantal zeker geëvenaard! Spannend! Iets te doen op het podium voor een volle kerk.

Kerst vieren was ook anno 2018 met elkaar vanuit de traditie iets moois te delen en uit te dragen. De boodschap van liefde en opnieuw te mogen beginnen is en blijft actueel.