<

Kerstviering

Buitenpost, 21 december 2017

Woensdag 20 december was het weer zover, de kerstviering 2017 stond op het programma. De zitkuil zit vol met ‘verwachtingsvolle’ leerlingen, kijkend naar het podium alwaar het gaat gebeuren. De zaallichten doven, de podiumverlichting wordt feller, de muziek zwelt aan. Hoor en kijk: wat gebeurt daar midden in de winternacht?

Mevrouw Van der Heide en een leerlingenkoortje openen het samenzijn en zingen onder muzikale begeleiding kerstliederen, klassiek en populair.

Het thema is Licht en de boodschap van opnieuw mogen beginnen die daaraan verbonden is. We laten dit zien met een door leerlingen gespeeld toneelstukje: tot hun verbijstering zitten ze opgesloten in het lokaal, net voor de kerst. Bevrijding is alleen mogelijk door eerlijk antwoord te geven op gestelde vragen …

Zittend op een krukje, naast de dit jaar voor het eerst compleet ingerichte kerststal, wordt het verhaal over de geboorte van het kind verteld. De docent godsdienst leest het Lucasevangelie vanuit de prachtige Bijbelvertaling uit 2004.

Een traktatie wordt uitgedeeld en het lukt de zitkuil mee te krijgen in het zingen van een volgend kerstlied.

We sluiten af met een kerstwens in de vorm van een gedicht.