<

Jaarlijkse sportdag

Kollum, 30 mei 2016

Donderdag 26 mei 2016 werd de jaarlijkse sportdag voor de klassen 1, 2 en 3 van het Lauwers College te Kollum weer georganiseerd. Dit jaar deden er 173 leerlingen mee.

De dag was verdeeld in een ochtend- en een middagprogramma. In de ochtend speelden de klassen 1, die verdeeld waren in 10 teams, unihockey tegen elkaar. Deze wedstrijden werden in twee poules gespeeld. Uiteindelijk kwamen team 1 en 5 tegenover elkaar in de finale te staan. Team, 5 met daarin Hidde Klijnstra, Jurre de Vries, Sikke Klaver, Elisa Eyzenga, Jesse Klaver, Rick Kraamer en Foekje Jongsma, wonnen deze wedstrijd met 0-1. En werden hiermee de finalisten van unihockey.

De klassen 2 en 3 mochten in de ochtend hun sportiviteit bij de atletiekonderdelen laten zien. De scores die de leerlingen bij elk onderdeel behaalden, is een persoonlijke score. Voor elk onderdeel en elke klas was voor de snelste jongen en het snelste meisje een medaille.

Eén onderdeel van atletiek was de 10 minutenloop. Aan de 10 minutenloop zat dit jaar een sponsorloop verbonden. De leerlingen hebben geld opgehaald voor het goede doel Join4Energy. Deze stichting is opgericht op kinderen met een stofwisselingziekte een toekomst te geven.

Van 11.30 tot 12.00 uur was er een pauze. Daarna werd van start gegaan met het middagprogramma. De klassen 1 speelden de zes verschillende atletiekonderdelen. De klassen 2 speelden deze middag softbal en de klassen 3 voetbal.

De klassen 2 waren verdeeld in 6 teams. Helaas zijn uit de wedstrijden van softbal geen terechte winnaars gekomen.

Bij de klassen 3 speelden 8 teams in 2 poules tegen elkaar. In de finale kwamen team 20 en 24 elkaar tegen. Deze finale werd gewonnen door team 24 met de spelers: Nathalie Visser, Johan de Vries, Allejan Postma, Nynke Postma, Jonathan de Mon, Wessel Postma en Frans Turkstra.

Het eten en drinken werd deze dag verzorgd door de vrijwilligers van de korfbalkantine van KV Invicta. Het geluid werd verzorgd door geluidsman Jan Runia uit Kollum.